Konferencije

2

Međunarodni simpozij za poligrafske ispitivače

MUP Republike Slovenije bio je 23. i 24. 11. 2023. godine domaćin najboljim poligrafskim ispitivačima iz 8 država. Na dnevnom redu našle su se praktične teme i konkretni slučajevi. Razmatrala su se otvorena pitanja primjene poligrafa u kriminalističkim istraživanjima, mogućnosti primjene za sigurnosne potrebe državnih tijela, ali i privatnih kompanija. 

TEDxZagreb - Otkrivanje laži među istinama

𝐈𝐝𝐞𝐣𝐞 vrijedne širenja ispunile su 16.11.2023. Kongresnu dvoranu ZV. Zanimljivi govornici, odlična organizacija i puno pozitivne energije odličan su zalog za buduće 𝐓𝐄𝐃𝐱 𝐙𝐚𝐠𝐫𝐞𝐛 konferencije. Moja uloga bila je potaknuti sudionike da zamisle nešto što bi promijenilo svijet ovakav kakav poznajemo. Pokušali smo zamisliti da smo sposobni, kao što možemo disati, baš svi, bez iznimke, uvijek, prepoznati svaku pa i najmanju laž i da tu sposobnost ne možemo isključiti baš kao niti disanje. Potom smo krenuli na put od 𝐢𝐬𝐭𝐢𝐧𝐞 prema 𝐥𝐚ž𝐢 i vratili se nazad s nekoliko savjeta kako poboljšati svoju sposobnost prepoznavanja laži.

HR Days 2023 - Selekcijski intervju 3.0

1𝐧𝐚1 𝐨 𝐒𝐞𝐥𝐞𝐤𝐜𝐢𝐣𝐬𝐤𝐨𝐦 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐣𝐮𝐮 3.0 𝐢 𝐊𝐚𝐤𝐨 𝐩𝐫𝐞𝐩𝐨𝐳𝐧𝐚𝐭𝐢 𝐥𝐚ž 𝐮 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐤𝐜𝐢𝐣𝐬𝐤𝐨𝐦 𝐩𝐨𝐬𝐭𝐮𝐩𝐤𝐮? u okviru izvrsno organiziranih HR Days 19-21.09.2023. u Rovinju. Kako potpuna primjena metodologije intervjuiranja može doprinijeti prikupljanju veće količine i bolje kvalitete informacija od kandidata? Koji indikatori nam govore da kandidati nisu iskreni? Jesu li komunikacijske upute jednako važne kao i pitanja i kako ih ispravno primijeniti? Treba li nam za sve to i intervjuer 3.0? Samo su neka od pitanja o kojima je bilo riječi.

5. međunarodna konferencija – Sigurnost povijesnih gradova 2022.
Metode za detekciju laganja - važan alat stručnjaka za sigurnost

Solin 20.-21.10. 2023. Stručnjaci za sigurnost trebaju znati puno toga o puno stvari. Među važnim vještinama svakako treba istaknuti sposobnost prikupljanja informacija iz personalnih izvora. Osim što trebaju poznavati napredne tehnike intervjuiranja, stručnjaci za sigurnost trebaju biti osposobljeni za primjenu metoda za detekciju laganja. Prepoznavanje i interpretacija verbalnih i neverbalnih indikatora laganja bili su u fokusu ove korisne sigurnosne teme.